Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

5th Deaf Football Champions League in Athens


27-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 5ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ραντεβού στα αστέρια


ΦΩΤΟ: pokathens.gr





Η Αθήνα και ο ΠΟΚ (Παναθλητικός Ομιλος Κωφών) φιλοξενούν το τετραήμερο 27-30 Απριλίου το 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf Champions League), με την υποστήριξη της EDSO (ευρωπαϊκής ομοσπονδίας). 

Σίγουρα πρόκειται για μία διοργάνωση πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες, μία διοργάνωση που εδώ και τέσσερα χρόνια (από το πρώτο τουρνουά του 2008 στο Λονδίνο) έχει γίνει θεσμός, μία διοργάνωση στην οποία πρωταγωνιστής είναι η προσπάθεια για τη χαρά του αθλητισμού πέρα από τα προβλήματα.
Με περίσσιο κουράγιο και αγάπη για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, ο Παναθλητικός Ομιλος Κωφών έχει αναλάβει τη διοργάνωση και μετά τις δύο συμμετοχές του στα δύο τελευταία τουρνουά έγινε ο διοργανωτής του πέμπτου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος κωφών.
Πρόκειται για ένα σωματείο πρότυπο με οργάνωση που θα ζήλευαν πολλές ομάδες της ελληνικής Super league με πρωταρχικό στόχο την απόλαυση του αθλητισμού από τους ποδοσφαιριστές του που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους επαγγελματίες συναδέλφους τους.
Αν και δεν διαθέτουν την προβολή και τη λάμψη του αυθεντικού σεντονιού του Champions League, βγάζουν στο γήπεδο την ίδια δίψα και θέληση για την κατάκτηση του δικού τους αντίστοιχου τροπαίου.
ΦΩΤΟ: pokathens.gr
ΦΩΤΟ: pokathens.gr
Ο ΠΟΚ με τρεις νίκες και δύο ήττες είχε καταλάβει την 5η θέση στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ένα χρόνο πριν στην Καρλσρούη (νικώντας στα πλέι οφ 1-0 τη διοργανώτρια γερμανική ομάδα), ενώ το 2010 στη Μαδρίτη είχε καταλάβει την τρίτη θέση χάνοντας στον ημιτελικό 2-0 από την ισπανική Καστεγιόν και νικώντας στον μικρό τελικό 2-1 την πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης Γκλόμπεν Σπορτς από το Ααρχους.
Οι ομάδες
Το πέμπτο Τσάμπιονς Λιγκ των κωφών θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των επτά κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, ενώ εκτός από τον ΠΟΚ θα δώσει το «παρών» από ελληνικής πλευράς και ο δευτεραθλητής Ελλάδας ΑΣΚΠΝ Πειραιάς.
Θα συμμετάσχουν ακόμα η κάτοχος των δύο τελευταίων τίτλων, αγγλική St John DFC London, η πρωταθλήτρια Ισπανίας CDS Huelva, η πρωταθλήτρια Σουηδίας IK Hephata Stockholm, η
πρωταθλήτρια Δανίας DAN Odense, η πρωταθλήτρια Νορβηγίας Oslo Dove SK, η πρωταθλήτρια Γαλλίας ESS Virty Paris και η τρίτη ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος CSSM Paris.
Για την ομάδα του ΠΟΚ και συνολικά για τη διοργάνωση τα έξοδα είναι πολλά, οι υποσχέσεις ακόμη περισσότερες, αλλά οι πράξεις λίγες. Ωστόσο, τα προβλήματα πεισμώνουν περισσότερο αυτά τα παιδιά που ξεκίνησαν ήδη την προετοιμασία τους, αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Κολεγίου Αθηνών.
Μετά την 3η θέση που ο ΠΟΚ είχε κατακτήσει το 2010, ο στόχος φέτος είναι ο μεγάλος τελικός. Ομως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, τα παιδιά αυτά είναι οι νικητές της ζωής.
Το πρόγραμμα
Η κλήρωση (θα σχηματιστούν τρεις όμιλοι των τριών ομάδων) της τελικής φάσης των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου, οι αγώνες το τριήμερο 28-30 Απριλίου και η διοργάνωση θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι τη Δευτέρα 30 Απριλίου στο club «Ακρωτήρι».Oι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο προπονητικό κέντρο ΑΠΗΛΙΟΝ στο Κορωπί.Τα εισητήρια για όλους τους αγώνες είναι στα 5 ευρώ.Η συμμετοχή του φίλαθλου κοινού σ΄αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου θα είναι καταλυτική για τη συνέχεια του θεσμού και όσα αυτός πρεσβεύει.
Η ιστορία της διοργάνωσης 
Το Λονδίνο φιλοξένησε πρώτο, τον Αύγουστο του 2008, την διοργάνωση, με νικήτρια την ομάδα της Ααρχους από την Δανία. Το 2009 στην Στουτγκάρδη ήταν η σειρά της Ισπανικής Καστεγιόν, ενώ το 2010 στην Μαδρίτη και πέρυσι στην Καρλσρούη, η ομάδα του Σεντ Τζον Αρσεναλ, από την Αγγλία, κυριάρχησε. Η πρώτη ελληνική παρουσία καταγράφεται το 2009 με τον ΑΟΚ να καταλαμβάνει την 6η θέση, ενώ ο ΠΟΚ στις δύο επόμενες διοργανώσεις ήταν αντίστοιχα 3ος και 5ος. Πέρσι στην Καρλσρούη είχε συμμετάσχει και η ομάδα της Πάτρας, που τερμάτισε στην 8η θέση.
Τα προηγούμενα τουρνουά 
Ετος Πόλη Τελικός Πρωταθλητής Ευρώπης
2008 Λονδίνο Γκλόμπεν Σπορτς (Ααρχους) – Ντόβινα 3-2 Γκλόμπεν Σπορτς (Δανία)
2009 Στουτγκάρδη Καστεγιόν – Γκλόμπεν Σπορτς 6-1 Καστεγιόν (Ισπανία)
2010 Μαδρίτη Καστεγιόν – Σεντ Τζόουνς Αρσεναλ 2-3 Σεντ Τζόουνς (Αγγλία)
2011 Καρλσρούη Σεντ Τζόουνς Αρσεναλ – Στουτγκάρδη 4-1 Σεντ Τζόουνς (Αγγλία)

Παρακάτω παραθέτω αφιερώματα που έγιναν για τη διοργάνωση

Κίσσας Αριστοτέλης-Φώτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου