Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 5-6-7-ΕΤΩΝ

Το ποδόσφαιρο όπως είναι γνωστό είναι αγαπητό σε όλες τις ηλικίες,ωστόσο πρέπει να γίνει αντιληπτό πως στις ηλικίες αυτές δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο στην μορφή που όλοι ξέρουμε.Αρχικά ο στόχος είναι η διασκέδαση των παιδιών και εν συνεχεία η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα.Έτσι δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος και καλό θα ήταν να μην πραγματοποιούνται αγώνες σε μορφή πρωταθλήματος για να μην αποπροσανατολιστούν τα παιδιά από τον πραγματικό τους στόχο που είναι η χαρά του παιχνιδιού.

Οι προπονήσεις πρέπει να έχουν ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα μέσω ασκήσεων-παιχνιδιών για τη ταυτόχρονη βελτίωση των παιδιών τόσο στο κομμάτι του αθλητισμού όσο και στο κομμάτι της κοινωνικοποίησης τους μέσω της ένταξης τους στην ομάδα.Οι προπονήσεις πρέπει να εμπεριέχουν στοιχεία συντονισμού,συναρμογής και γνωριμίας με το σώμα πέρα από τη τεχνική,

Ο ρόλος του προπονητή πρέπει να είναι πολυδιάστατος τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.Μην ξεχνάμε πως στα μάτια των παιδιών,ο προπονητής είναι ένας δάσκαλος αλλά και ένας φίλος.Ο προπονητής πρέπει να μεριμνά τόσο για τη σωματική βελτίωση των παιδιών όσο και για τη ψυχική και πνευματική τους ευημερία.

Παρακάτω παραθέτω τον οδηγό σύμφωνα με την ΕΠΟ:

 
Κίσσας Αριστοτέλης-Φώτης

1 σχόλιο:

  1. Η βάση του αθλητισμού είναι τα παιδιά! Από εκεί πρέπει να υπάρξει η άνθηση και εκεί είναι που χρειάζεται περισσότερη προσοχή!! όπως οι ακαδημίες ξένων χωρών και ομάδων βγάζουν το λιγότερο έναν παίκτη το χρόνο, έτσι και στην Ελλάδα χρειάζεται η οργάνωση στα παιδικά τμήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή